Abonneer je gratis op Techzine!

Nadat Apple eerder nog de opslagcapaciteit van de iPod classic terugbracht naar 120 GB, heeft het bedrijf woensdagavond aangegeven dat de iPod classic weer met 160 GB opslagcapaciteit geleverd wordt.

Ondanks de grotere opslagcapaciteit blijft de prijs van de digitale mediaspeler ongewijzigd staan op 229 euro. De iPod classic met 160 GB biedt plaats aan ongeveer 40 duizend liedjes en 200 uur videomateriaal. Zowel het uiterlijk als de functies van de iPod classic zijn onveranderd gebleven.

Vreemd genoeg stelde Apple twee jaar terug de opslagcapaciteit van de classic bij van 160 naar 120 GB om deze vervolgens met ingang van woensdag weer te verhogen naar 160 GB. De iPod classic is verkrijgbaar in de kleuren zwart en zilver, beide met 160 GB. Voorheen was er ook een 80 GB-model verkrijgbaar, maar dit haalde Apple twee jaar geleden al uit het assortiment.

Onlangs deden nog geruchten de ronde dat Apple de iPod classic uit het assortiment zou halen omdat de mediaspeler al langere tijd geen significante wijziging meer gezien had. Deze geruchten bleken zeer overdreven. Het lijkt er met de nieuwe capaciteitsvergroting niet op dat Apple de classic uit het assortiment zou willen halen, al lijkt de mediaspeler langzamerhand wel uitontwikkeld te zijn.

De meeste aandacht van Apple gaat momenteel dan ook uit naar de iPod touch, waarvan het bedrijf er ruim twintig miljoen exemplaren verkocht, en de gloednieuwe iPod nano, waarvan voorheen maar liefst meer dan honderd miljoen exemplaren werden verkocht. Volgens Apple is de nano de bestverkopende iPod ooit, gevolgd door de iPod touch.