1 min

Tags in dit artikel

,

In Australië is het populaire spel Left 4 Dead, waarin je op brute wijze oneindig veel zombies afslacht niet meer toegestaan.

De overheid van Australië had het liefste de MA15+ rating gezien maar die kreeg de game niet, dus heeft de overheid het spel verbannen.

In het classificatierapport schreef de overheid dat het spel in november zou uitkomen en dat het realistisch geweld zou bevatten. De game zou zo veel geweld bevatten dat de game niet onder de achttien jaar verkocht zou mogen worden. Klik hier voor het rapport

Chad Polley, marketing manager van Gametraders zei er het volgende over: "De beslissing was enorm teleurstellend. We hadden grote verwachtingen van de verkoop."

Er was maar één lid in de raad van classificatie tegen deze beslissing. Al was er een kleine groep van mening dat de MA15+ goed genoeg was voor dit spel. Als de classificatie van MA15+ aan Left 4 Dead was gegeven zou het spel gewoon in Australië in de winkels liggen.

Polley zei verder nog dat ze het ratingsysteem maar moesten aanpassen met bijvoorbeeld een R18+ zodat er meer spellen mogen worden verkocht.

Left 4 Dead 2 is de vierde game die niet in Australië verkocht mag worden. Sexy Poker, Necrovision en Risen waren Left 4 Dead al voor.

Bewerkte versie’s van Sex Poker en Necrovision kwamen er later wel doorheen.