min

Tags in dit artikel

, ,

LG heeft een nieuw product gepresenteerd, het gaat om een e-reader die beschikt over een zonnepaneel. Hierdoor zou je het apparaat vier tot vijf uur langer kunnen gebruiken.

De zonnecel die ingebouwd is in de reader heeft een grootte van 10 bij 10 centimeter. De zonnecel is maar 0,7 millimeter dik en weegt maar 20 gram.

De dunne zonnecel is opgebouwd door het plaatsen van elektroden op een glazen of plastic ondergrond. Hierdoor is de zonnecel in tegenstelling tot gewoonlijke zonnecellen gemakkelijk van vorm en grootte aanpasbaar.

Het energierendement zou gaan om zo’n 9,6 procent. Dit betekent dat het apparaat ongeveer vier of vijf uur langer kan werken.

De baas van het zonnecel-kantoor van LG display verteld dat het voordeel van een e-reader is dat je gemakkelijk duizenden boeken kunt meenemen. Hij zegt dat ze ook juist daarom de batterijduur willen verlengen. "Ook is dit een voorloper in de categorie van milieuvriendelijke producten."

LG display wil de komende jaren erg gaan groeien in de zonnecel business. Zo willen ze deze vennootschap laten groeien met 12 procent in 2010, en een uiteindelijk rendement van 14 procent halen in 2012.