2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Logitech laat in een blog weten dat er een nieuw gaming toetsenbord op komst is, het zou gaan om het Logitech Gaming Keyboard G110. De G110 is een vervolg van de G19 en G13.

Met dit toetsenbord is heel goed gedacht aan de gamer die dit toetsenbord zal gaan gebruiken. Zo zitten er twaalf macro-toetsen op, die je met drie verschillende presets zou kunnen instellen. Dus alle twaalf toetsen zouden in totaal 36 macro’s hebben.

Een andere functie die ze in de G110 hebben gestopt is de eigen styling, zo kan je de kleuren van de letters op het toetsenbord aanpassen in bijvoorbeeld rood en blauw, maar ook andere kleuren zijn beschikbaar.

Niet alleen is er gesleuteld aan de stijl van het toetsenbord maar ook aan meerdere functies. Zoals ik net al heb vermeld zijn er de macro-toetsen, maar ook is er een toets om de Windows- en Context menu-knoppen uit te zetten. Zo kan je tijdens het gamen deze toetsen uitzetten, als je dan een keer fout drukt zit je niet gelijk op je bureaublad maar kan je gewoon verder gamen.

Het laatste wat op de blog wordt vermeldt zijn de functies voor het gemak en tevens ook voor het gamen. Zo kan je aan de achterkant van het toetsenbord een headset aansluiten met 3,5 mm jack. Verder zit er nog één USB 2.0 aansluiting, waar je eventueel een muis op kan aansluiten of een usb-stick.

De G110 zal in Europa rond januari uitkomen voor een nog onbekende prijs. In Noord-Amerika zal het toetsenbord eind november al in de winkels liggen voor tachtig dollar.

Er wordt zowel software voor de Mac als voor Windows bijgeleverd.