Abonneer je gratis op Techzine!

De geruchtenmachine draait op volle toeren, ook Google’s netbook gebaseerd op Google Chrome OS is daar nu slachtoffer van. Er zouden specificaties bekend zijn geworden van de netbook.

Google zou met hardwareproducenten aan het werk zijn om een Google netbook in elkaar te zetten. Als besturingssysteem zou de laptop op Google Chrome OS draaien en zou ‘The Google Netbook’ een Nvidia Tegra-chipset bevatten. Als processor zou een ARM CPU gebruikt worden, deze zou beter presteren dan een Intel Atom en ook minder energie verbruiken.

Verder zou de netbook een 64GB Solid State Disk bevatten en 2GB RAM geheugen. Het scherm zou een 10.1-inch HD-Ready TFT zijn, welke ondersteuning bied voor multitouch. De netbook beschikt ook over ‘algemenere’ zaken zoals WiFi, 3G, Bluetooth, Ethernet poort, USB-poorten, een webcam, geheugenkaartlezer en 3,5mm-audio poort.

Google’s netbook wordt eind volgend jaar verwacht. Een aantal programma’s zullen uiteraard van tevoren geïnstalleerd zijn. Denk daarbij aan Google Maps, Gmail, Google Docs, Google Calender en Google Search by Voice. De netbook zou voor een prijs van 300 dollar over de toonbank moeten gaan, in sommige landen in combinatie met een 3G-abonnement. Het wachten is op Google om de geruchten te bevestigen of te ontkrachten en een officiële aankondiging te doen.

Noot: Afbeelding is géén waarheidsgetrouwe afbeelding van Google’s netbook.