Abonneer je gratis op Techzine!

Het blijft maar gonsen van de geruchten over een stapel staande lancering van een tablet van Apple. Vorige week werd door de Financial Times gemeld dat Apple op 26 januari een media-event zal houden en direct werd gespeculeerd dat de langverwachte tablet op dat event zal worden aangekondigd. De website DigiTimes weet nu te melden dat Apple een grote order aan 10inch-schermen en gehard glas heeft besteld bij Taiwanese fabrikanten.

Er is nog maar weinig bekend over een mogelijk te verschijnen tablet van Apple. Sommigen spreken over een tablet met een schermgrootte van 7 inch, maar volgens DigiTimes wordt het een 10inch-scherm. Volgens de site zal Innolux, een dochteronderneming van Foxconn, de schermen gaan leveren aan Apple. Wintek, dat de eerste leverancier voor iPhone-schermen is, zal fungeren als back-up.

Volgens de bronnen van DigiTimes zoekt Apple al enige tijd naar een techniek om de glazen plaat op het scherm te verharden. Dat zou tevens de reden zijn dat de tablet uitgesteld is naar het eerste kwartaal van 2010. G-Tech Optoelectronics, een andere dochteronderming van Foxconn, zal volgens DigiTimes zorgen voor het verhardingsproces van het glas. Wah Hong Industrial is door Apple gecontracteerd om nog een aantal andere onderdelen te leveren. Foxconn zelf zal de tablet gaan produceren.

Volgens schattingen van DigiTimes zal Apple de tablet in januari 2010 aankondigen, leveranties zullen dan plaats gaan vinden vanaf maart 2010. De Taiwanese krant ‘Economic Daily’ meld overigens vandaag dat ook het bedrijf Cheng Uei Precision een order heeft gekregen van Apple voor het produceren van componenten voor de tablet. Opmerkelijk genoeg meld de krant dat Cheng Uei Precision deze onderdelen pas in het derde kwartaal van 2010 zal gaan uitleveren aan Apple.