Abonneer je gratis op Techzine!

Via een e-mailpromotie van chipfabrikant Intel lekte vandaag uit dat Apple de MacBook Pro binnenkort van een Intel Core i5-processor gaat voorzien. Dit meldt AppleInsider vandaag.

In de e-mail, die gericht was aan Amerikaanse en Spaanse deelnemers van het Intel Retail Edge Program, wordt gesproken over de prijzenpot van januari: twee maal een MacBook Pro met een Intel Core i5-processor. Middels dit programma kunnen retailmedewerkers die Intel-producten verkopen chips verzamelen en die ruilen tegen producten. Ook kunnen ze meedingen naar leuke prijzen.

Intel introduceerde vorige week op de Consumer Electronics Show in Las Vegas officieel de Intel Core i3-, i5- en i7-processors. De mobiele versie van de Core i5 wordt gezien als een waarschijnlijke kandidaat voor de aankomende MacBook Pro-revisie. De kloksnelheden van de i5 lopen uiteen van 2,26 GHz tot 2,53 GHz.


De nieuwe processors beloven een significante performanceverbetering ten opzichte van de huidige Intel Core 2 Duo-processors, die Apple momenteel in de MacBook, MacBook Pro en iMac gebruikt. Uit de eerste benchmarks van de nieuwe chips blijkt dat hoewel de performance is verbeterd, de accuduur niet in het geding komt. Met name dat aspect is belangrijk bij notebooks.

Apple wordt verwacht om op 27 januari een media-event te gaan houden. Dit naar aanleiding van verschillende bronnen die bekend zouden zijn met Apples plannen. Hoewel er met name gespeculeerd wordt over de introductie van een eigen tablet van Apple, is het ook mogelijk dat het bedrijf de 27e aangrijpt voor een formele introductie van MacBook Pro’s met Intel Core i5-processors.