Abonneer je gratis op Techzine!

Gigabyte heeft de nieuwe GIGABYTE Booktop M1305, een ultradunne laptop met een 13,3 inch scherm, voorzien van Windows 7 en een docking-station gelanceerd. De in het docking-station ingebouwde nVidia grafische processor en een HDMI-aansluiting, geven de M1305 grafische mogelijkheden vergelijkbaar met die van een desktop computer.

De laatste versie uit de Booktop-serie van Gigabyte is het vervolg op de M1022-laptop die begin 2009 werd gelanceerd en waarmee Gigabyte verder wilde met het herdefiniëren van de manier waarop laptops vandaag de dag gebruikt worden.


Na de introductie van de Booktop-serie, waarin de voordelen van een laptop en een desktop gecombineerd worden, richtte het research & development-team van Gigabyte zich op de ontwikkeling van deze nieuwe M1305.
Wanneer we Gigabyte moeten geloven dan zou door het lanceren van de Booktop M1305 het concept "Booktop = laptop + desktop" naar het volgende innovatieniveau worden gebracht.

Door combinatie van laptop en docking-station met geïntegreerde grafische processor kan de gebruiker in staat zijn om te genieten van zowel mobiel gemak als de mogelijkheid om de laptop thuis als desktop te gebruiken met randapparatuur die direct op het docking-station aangesloten kan worden en zo de functionaliteit vergroot.

Naast de specificaties van de laptop zelf, kent het docking-station een nVidia GeForce grafische processor.
De ingebouwde nVidia grafische processor kan naast het afspelen van elke HD-film in hoge kwaliteit, ook zijn gebruikers in staat stellen om de nieuwste, veeleisende 3D-games te spelen.
Diverse audio en video uitgangen op het docking station, waaronder een HDMI-poort, stellen je in staat om de Booktop aan te sluiten op een home cinema set en een groot extern beeldscherm met HD-resolutie.

De behuizing van de Booktop is een dunne, lichte behuizing voorzien van een LCD-scherm met LED-achtergrondverlichting die een resolutie kent van 1366 x 768 pixels. De M1305 is op zijn dikste punt maar twee centimeter. Door een combinatie van de laatste Intel ultra-low processor is de M1305 erg zuinig op het gebied van stroomgebruik.


In de "Flexibay" kan een verwisselbare optische schijf, of een tweede batterij worden geplaatst. Hierdoor wordt de batterijduur tot wel 10 uur verlengd.

De M1305 is voorzien van data- en toegang-beveiligingfuncties, waaronder herkenning van vingerafdrukken en gezichtskenmerken door middel van biometrische technologie, voor sneller en veiliger inloggen.

De Booktop is ook voorzien van de door Gigabyte zelf ontwikkelde Smart Manager-software, die een aantal verschillende systeemtools samenbrengt in één enkele gebruikersinterface. Hiermee zou het beheren van persoonlijke instellingen uiterst eenvoudig moeten zijn en altijd maar één klik verwijderd. Naast deze software beschikt de Booktop ook over een functie genaamd Battery Check. Hiermee kun je door op de rechtermuisknop van je mouse pad te drukken zien hoe de batterijstatus is van je laptop.

Tot slot beschikt de M1305 Booktop over een optionele geïntegreerde, 3G/HSDPA-module die het mogelijk maakt om waar en wanneer je maar wilt te kunnen internetten.