Abonneer je gratis op Techzine!

NETGEAR en Ericsson hebben vandaag samen aangekondigd dat ze de NETGEAR MBRN3300E 3G Mobile Broadband Router lanceren. Deze router is uitgerust met geïntegreerde interne 3G radio en maakt internet beschikbaar op plekken waar geen bedrade netwerkinfrastructuur is.

De MBRN3300 Mobile Broadband Router combineert 3G WAN met 802.11n draadloos en Ethernet LAN. Daarnaast haalt hij een snelheid van 300 Mbps via het draadloos netwerk en kent hij een volledige firewall. Door gebruik te maken van de 3G mobiele breedbandtechnologie van Ericsson biedt de MBRN3300 internettoegang voor zowel de zakelijke als de consument. Daarnaast zou de MBRN3300 nog oplossing bieden als:

  • Locaties die geen bedrade netwerkinfrastructuur hebben;
  • Als alternatief voor DOCSIS®, DSL of Fiber to the Home (FTTH);
  • Internettoegang vanuit de trein, bus, auto of andere voertuigen.

Door het gebruik van mobiele netwerken als back-up of alternatief van draadloos internet stijgt de populariteit aanzienlijk. De 3G mobiele netwerken van vandaag leveren soms al de snelheid die in de buurt komt of zelfs sneller is dan bedrade opties. Daarnaast bieden Mobiele netwerken ook dekking op plekken waar geen breedbandverbindingen beschikbaar zijn of te duur zijn.


De nieuwe NETGEAR MBRN3300 Mobile Broadband Router is uitgerust met een uitgebreide set toepassingen waaronder een dataverbruikmeter, Live Parental Controls, instellen van gastnetwerken, Push ‘N’ Connect, aan/uit schakelaar voor 3G en WiFi, Stateful Packet Inspection (SPI), VPN pass-through en Denial of Service protection.