Abonneer je gratis op Techzine!

Samsung heeft een nieuwe telefoon onthuld, de Samsung Monte. Ook deze telefoon is gisteren onthuld op de vooravond van Mobile World Conference. De Samsung Monte springt vooral in het oog omdat deze Hyves-integratie en ondersteuning biedt volgens Samsung.

De Samsung Monte is een full-touchscreen telefoon met een WQVGA-LCD-scherm. De Monte heeft een schermgrootte van drie inch. De telefoon springt vooral in het oog omdat Samsung vooral sociale bedoelingen met de telefoon heeft. Het is geen krachtpatser, met bijvoorbeeld een 1 Ghz-processor zoals in de BADA-telefoon, maar juist een simpelere telefoon die zich op sociale netwerken richt.

Samsung denkt daarmee vanuit de filosofie dat iedereen hun sociale netwerken wil kunnen managen door middel van een telefoon en niet alleen smartphone-gebruikers. De Monte heeft dan ook GPS aan boord om locaties door te kunnen geven via bijvoorbeeld Google Latitude. Via de ingebouwde 3G-netwerkarchitectuur kan de verzamelde data geüpload worden naar een sociaal netwerk.


De Samsung Monte heeft een 3,2 megapixel-camera en ondersteuning voor WiFi en Bluetooth 2.0. De Monte heeft een breedbeeld-schermverhouding. De Samsung Monte moet in maart op de Nederlandse markt komen en de adviesprijs is nog niet bekend.