Abonneer je gratis op Techzine!

Een groot aantal mensen was het er niet mee eens dat de Amerikaanse president Barack Obama de Nobel Peace Prize ontving. Ook dit jaar zullen naar alle waarschijnlijkheid de meningen weer verdeeld zijn. ‘Het internet’ is namelijk genomineerd voor de Nobelprijs voor de vrede.

Het internet schijnt, naast 236 andere personen en organisaties, genomineerd te zijn voor de Nobel Peace Prize van dit jaar, aldus BBC. Het Noorse ‘Nobel Committee’ heeft de lijst op 9 maart afgerond en er zijn in totaal 237 kanshebbers. Het is traditie om de lijst niet te publiceren.

Op de officiële website staat het volgende: "De namen van genomineerden en andere informatie over nominaties kunnen niet openbaar worden gemaakt. Dit kan pas na 50 jaar".

Onder de personen die gekwalificeerd zijn om iemand voor te dragen of te nomineren vallen onder andere degene die eerder de Nobel Peace Prize ontvangen hebben. Volgens BBC ondersteunen Shirin Ebadi en Nicholas Negroponte, oprichters van OLPC foundation, de nominatie van het internet. Ebadi en Negroponte wonnen in 2003 de Nobelprijs voor de vrede.

Het internet zou genomineerd zijn omdat het zou zorgen voor bevordering van ‘dialogue, debate en consensus’. Op 9 Oktober wordt de prijs en de bijhorende 1,4 miljoen dollar uitgereikt. Wie of welke organisatie in de naam van het internet het geld zal ontvangen is onbekend.