THQ heeft vandaag bekend gemaakt dat Darksiders naar de pc komt. Het origineel kwam afgelopen januari uit voor de PlayStation 3 en Xbox 360. Afgelopen maand werd er voor het spel een demo van 90 minuten online gezet.

"We zijn erg enthousiast omdat we de kans hebben Darksiders naar het wereldwijde pc-publiek te brengen. We werken erg hard om er voor te zorgen dat onmisbare features, zoals door gebruikers aanpasbare resoluties, interface en toetsenbord en gamepad settings, zich kunnen meten met de huidige standaard en de wensen van pc-klanten", aldus David Adams, van ontwikkelaar Vigil Games.

"Opgelucht zijn we dat we Darksiders naar de pc kunnen brengen. THQ focust op het brengen van geweldige producten naar het pc-gaming publiek, dus het was belangrijk dat we Vigil de tijd gaven de titel te optimaliseren voor de pc", Travis Plane, VP van Global Brand Management bij THQ.

De in januari uitgebrachte versies werden door onze redactie beloond met een mooi cijfer. Vanaf juni kunnen dus ook pc-spelers hier mee aan de slag. Ook over een vervolg van het spel werd al gesproken.