Abonneer je gratis op Techzine!

De geruchten volgend dat Google TV zal worden onthuld op de Google-I/O conferentie in San Francisco in mei, komt een verslag van de Financial Times dat een naam geeft aan het project: Smart TV.

Weinig nieuwe details komen aan het licht in het verslag; Google’s hardware-partners zijn nog steeds Intel en Sony. De hardware zal waarschijnlijk bestaan uit een set-top box, gebaseerd op Intel’s Atom-processor en Google’s Android OS, terwijl Sony bezig is met het plan om web services te integreren in zijn televisie te onthullen. De Financial Times stelt eveneens dat Google zijn Android-gemeenschap oproept om te gaan werken aan applicaties voor TV’s. Dit zou de Android een hele nieuwe dimensie en een zekere voorsprong op haar grootste rivaal geven, de iPhone OS. Die is namelijk beperkt tot mobiele apparaten van Apple: de iPhone, iPad en iPod Touch.

Volgens een rapport van vanochtend, moeten de inkomsten uit programma’s op tv stijgen van 10 miljoen dollar in 2010 naar 1,9 miljard dollar in 2015. Met Apple gefocust op de Apple TV, kan Google’s Android misschien de eerste zijn om van een belangrijke, opkomende markt te profiteren.