Abonneer je gratis op Techzine!

De Android Market gaat nieuwe betaalmogelijkheden ondersteunen. Het is tot nog toe alleen mogelijk om met Google Checkout te betalen dat een creditcard vereist. Uit een blogpost van Google blijkt dat daar verandering in gaat komen.

Op de officiële Android-blog valt te lezen dat de voorwaarden die men overeen moet komen om betaalde apps te uploaden in de Market zijn veranderd. Developers krijgen dertig dagen de tijd om deze nieuwe voorwaarden te accepteren. Wat er gebeurt wanneer een developer de nieuwe voorwaarden niet accepteert, blijkt niet uit de post.

Wat echter vooral interessant is, is de reden van deze verandering. Google stelt namelijk dat de voorwaarden zijn veranderd vanwege ‘voorbereidingen op werk met betrekking tot aanvullende betaalmogelijkheden’. Wat de aanvullende betaalmogelijkheden gaan zijn, is vooralsnog niet bekend. Ook is nog niet bekend of de nieuwe betaalmogelijkheden meteen na deze periode van dertig dagen beschikbaar zullen zijn. Wel blijkt PayPal de meest logische, eerste stap aangezien het een wereldwijd netwerk is met ondersteuning voor normale bankoverschrijvingen waar geen creditcard voor benodigd is.

De wijzigingen die Google heeft aangebracht in de voorwaarden zijn echter maar klein:

  • In sectie 13.1 zijn geautoriseerde telecombedrijven toegevoegd als partij die in aanmerking kan komen voor schadevergoedingen.
  • Sectie 13.2 is nieuw en beschrijft schadevergoedingen voor betaalproviders voor schadeclaims met betrekking tot belastingen.