Abonneer je gratis op Techzine!

Het was al langer bekend dat LG een comeback wil gaan maken in de wereld van de smartphones. Volgens Chang Ma, vice president marketing bij LG gaat LG dit groots en serieus aanpakken. Het bedrijf verhoogd het marketingbudget en de afdeling R&D (Research & Development) krijgt meer budget.

Dat LG succesvol wil zijn op de smartphone-markt is geen geheim, dit was al een keer door een topman van de mobiele afdeling gezegd. Nu zijn er echter meer details bekend gemaakt door Chang Ma. Volgens hem zal LG nog voor het eind van het jaar 10 verschillende smartphones op de markt brengen. Het grootste deel wordt geleverd met het nog uit te komen Windows 7 Phone besturingssysteem, het overige deel zullen smartphones worden met Android. Naast de telefoons, die onder de Optimus serie zullen gaan vallen, wordt er ook gewerkt aan een Android tablet aldus de topman.

LG verwacht dat ze tegen eind 2010 ongeveer 5 miljoen smartphones zal hebben verkocht. Ter vergelijking verwacht Motorola er tussen de 7 en de 10 miljoen te verkopen in de 2e helft van 2010. LG heeft op het moment moeite om haar marktaandeel binnen de smartphone markt te behouden. Het bedrijf had zich verkeken op de ontwikkeling van de markt en vooral de vraag naar smartphones. Ze hopen met deze strategiewijziging een comeback te maken en snel hun marktaandeel terug te zien in een stijgende lijn.