Abonneer je gratis op Techzine!

Marvell heeft bekend gemaakt dat het bedrijf een nieuwe processor voor mobiele apparatuur op de markt zal zeggen. Het gaat om de Armada 628, een processor die volgens het bedrijf gericht is op het leveren van meer performance per Watt.

De Armada 628 bestaat uit drie cores en is volgens het bedrijf erg efficiënt in het wisselen en laden tussen twee cores. Twee cores draaien op een snelheid van 1,5 GHz, terwijl de derde op 624 MHz draait. De derde core zou vooral bedoeld zijn voor het managen van de taken van de twee snellere cores.

6 process-engines in de chip zorgen voor de afhandeling van specifieke taken zoals audio en video. De processor heeft ondersteuning voor USB 3.0, OpenGL ES 2.0 en Open VG 1.1 en zou twee 1080p-streams tegelijk kunnen encoderen of decoderen.

De processor zou een score van 200 miljoen triangles per seconde neer hebben gezet. De Samsung Hummingbird haalt een score van 90 miljoen triangles per seconde. De Hummingbird wordt op het moment als de snelste mobiele CPU op grafisch gebied gezien.