Abonneer je gratis op Techzine!

Sony is in de VS niet alleen bezig met rechtszaken tegen personen die Playstation 3 jailbreak-producten aanbieden, maar ook aan het jagen op de makers van de opensource-jailbreak implementaties zoals PSGroove, OpenPSJailbreak en PSFreedom.

Sony is ook bezig met websites uit de lucht halen die informatie over de jailbreaks geven. De rechter heeft bij Yahoo de persoonsgegevens opgeëist die bij een e-mailadres horen. Ondertussen zijn er al een aantal webshops offline gegaan die jailbreak-producten verkopen.

Een actieve gebruiker op het forum PSX-Scene heeft tegen betaling de documenten opgevraagd bij de rechtbank die de zaak behandeld. Uit de documenten bleek dat Sony toestemming heeft om alle verkopers van jailbreak-producten voor de rechter te slepen. Ook vallen de opensource-jailbreak implementaties PSGroove, PSFreedom en OpenPSJailbreak daaronder.

Bijna dagelijks worden er nieuwe toepassingen gevonden waarmee een jailbreak mogelijk is. Zo is het momenteel al mogelijk om de jailbreak uit te voeren op je PS3 met een zelfgemaakte USB-dongle of met behulp van bepaalde Androidsmartphones en zelfs met behulp van een een grafische rekenmachine.