Koelingspecialist Gelid Solutions introduceert een vernieuwde versie van haar ICY Vision videokaart-koeler. De originele ICY Vision-koeler kwam in juni al uit. De nieuwe versie biedt ondersteuning voor de GTS450 en GTX460 van NVIDIA. De originele versie van de ICY vision heeft in de loop van de tijd meerdere awards gekregen waardoor er al een redelijk beeld is wat de koeler in zijn mars heeft.

De revisie van de ICY Vision-koeler bestaat uit twee koelblokken die voorzien zijn van 85 aluminium vinnen. Deze koelblokken worden met de base verbonden door middel van vijf koperen heatpipes. In totaal heeft de koeler een grootte van 216 (L) x 95 (B) x 52 (H) mm en weegt hij 465 gram.

De ventilators zijn er in de vorm van twee 92 mm-varianten die elf bladen aan boord hebben. Deze bladen hebben een speciale S-vorm die volgens de fabrikant 20% meer luchtverplaatsing zou moeten creëren dan traditionele ventilatoren. Ook zijn deze bladen UV-reactief zodat hij opvalt in behuizingen met een window.

CrossFire- en SLI-compabiliteit is ook nog verbetert ten opzichte van de originele versie. De tweede revisie komt met meer RAM- en VRM-koelblokjes die gebruikt moeten worden om de componenten rondom de GPU te koelen. GC-2, koelpasta van de fabrikant, komt ook nog eens in het pakket geleverd. De koeler komt met vijf jaar garantie en krijgt een adviesprijs van 46 euro mee.