Abonneer je gratis op Techzine!

Fabrikant Thermalright, bekend van haar koelings-methodes, komt met een nieuwe processorkoeler, de Archon. Deze koeler, die beschikt over een 140 mm-ventilator, toont sterke gelijkenissen met de Venomous X van Thermalright.

De Archon heeft een smal ontwerp, hij is slechts 53 mm diep, tezamen met een grote afstand tussen de koperen base, die vernikkeld is, van de koeler en de koelribben. Deze afstand bedraagt namelijk 42,5 mm. Dit ontwerp is gekozen zodat de Archon-koeler gebruikt kan worden in combinatie met systemen waar alle geheugen-sloten bezet zijn. Ook wordt de compatibiliteit met geheugen-modules die over heatsinks beschikken zo vergroot.

De koeler maakt gebruik van zes heatpipes die een diameter van 6 mm hebben. Deze heatpipes voeren de warmte af naar de aluminium vinnen die vervolgens weer worden gekoeld door een 140 mm ventilator. Deze ventilator heeft een variabel toerental van 900 tot 1300 toeren per minuut. Het geluidsniveau varieert hierbij tussen de 19 en 21 dBA.
De koeler is totaal 170 mm hoog en weegt 806 gram zonder ventilator. Hij biedt ondersteuning voor S1156/1366/775 en AM2/AM3. Een eventuele prijs van deze koeler of wanneer hij beschikbaar komt is nog onbekend.