Abonneer je gratis op Techzine!

TomTom en HTC hebben aangekondigd samen aan een optimale navigatie app te werken, TomTom gaat de kaarten leveren en HTC zorgt voor een goede applicatie. HTC Locations zoals de applicatie moet gaan heten zal niet door elk toestel te gebruiken zijn, ook zal deze voorlopig alleen te gebruiken zijn in Europa en Azië.

Navigatiebedrijf TomTom en HTC hebben een samenwerkingsverband gesloten, TomTom gaat hierbij de kaarten leveren voor de applicatie van HTC. HTC Locations zal in eerste instantie alleen beschikbaar zijn voor de nieuwe HTC Desire HD en de HTC Desire Z in Europa en Azië. Dit zal later worden uitgebreid naar andere delen van de wereld en naar nieuwere toestellen van HTC.

Een groot voordeel van HTC Locations is dat het overal gebruikt kan worden zonder dat je hiervoor een internetverbinding nodig hebt. Dit komt doordat de kaarten lokaal op je toestel geïnstalleerd zullen worden en daardoor is er alleen een GPS verbinding nodig om je locatie te bepalen. Ook heb je mogelijkheid om extra kaarten te bestellen of locatieinformatie op te vragen. Voor de populaire turn by turn navigatie moet betaald worden.