Abonneer je gratis op Techzine!

Samsung zal binnenkort een nieuw dual-sim toestel lanceren voor zakelijke gebruikers, die hetzelfde toestel willen gebruiken voor privé en zakelijke doeleinde met gescheiden nummers.

Samsung heeft een nieuw toestel aangekondigd, de Samsung Ch@t 322 deze zou volgens de telefoonfabrikant vooral bedoeld moeten zijn voor zakelijke gebruikers, dankzij de twee simkaart-slots is het mogelijk om een zakelijk nummer te gebruiken en een privé nummer. Tijdens het ontwerpen van het toestel en de software is er ook rekening gehouden met sociale netwerken en contacten, zo kan je bijvoorbeeld snelkoppelingen plaatsen naar Twitter of Facebook. Ook zijn er een aantal messengers vooraf geïnstalleerd zoals MSN, Yahoo Messenger en Google Talk.

Het toestel maakt gebruikt van het besturingssysteem DUOS UX, welke speciaal bedoeld is voor dual-sim toestellen, tevens is de Samsung Ch@t 322 ook voorzien van een QWERTY-toetsenbord, het opnemen van foto’s en video’s is ook mogelijk dankzij een 1.3 megapixel-camera die op de achterzijde is gemonteerd.

Het toestel zal voorlopig alleen worden gelanceerd in midden-Europa en Azië, het toestel heeft een adviesprijs van ongeveer 100 euro. Of het toestel ooit in Nederland verkrijgbaar zal zijn is niet bekend.