Abonneer je gratis op Techzine!

Mozilla beweert dat het met de nieuwste versie van Firefox sinds lange tijd weer de beste resultaten in de SunSpider-test heeft kunnen neerzetten. De nieuwe versie van Firefox is voorzien van de ‘JaegerMonkey’-extensie welke Google Chrome 8 en Apple’s Safari voorbij streeft.

In de test worden Opera en Internet Explorer niet meegenomen. In andere tests moet Firefox echter nog altijd zijn meerdere erkennen in Chrome. Dat Firefox 4 echter sneller is in de SunSpider-test, lijkt voor Mozilla een grote mijlpaal te betekenen. Het bedrijf heeft ook al langer geroepen dat de nieuwe Javascript-engine voor een flinke snelheidswinst zou zorgen.

Firefox 4 komt nog deze herfst uit. De JaegerMonkey-extensie werkt samen met de TraceMonkey-extensie welke echter een gedateerde Javascript-engine is. JaegerMonkey past speciale methoden toe om patronen in de code te herkennen en is daarom sneller. De aanpak werkt echter niet ten alle tijden en zodoende valt Firefox dan terug op de TraceMonkey-engine, welke veel trager is en ver achterloopt op Google Chrome. Google lijkt dus nog altijd de beste kaarten in handen te hebben.