Abonneer je gratis op Techzine!

OCZ heeft onlangs laten weten dat het zijn assortiment op het gebied van Solid State Drives (SSD’s) gaat uitbreiden. Twee producten worden toegevoegd aan het huidige assortiment, de Vertex Plus en de Colossus Plus, die respectievelijk 2,5 inch en 3,5 inch meten.

Zowel de Vertex Plus als de Colossus Plus zullen gebruikmaken van een Indilinx-controller. Met behulp van deze controller wil OCZ naar eigen zeggen zich richten op het aanbieden van "solide prestaties" tegen betaalbare prijzen.

De Vertex Plus zal verkrijgbaar zijn in drie verschillende varianten die van elkaar verschillen op het gebied van opslagcapaciteit. De Vertex Plus zal in 32 GB, 64 GB en 128 GB verkrijgbaar worden. De Colossus Plus daarentegen zal, zoals de naam al doet vermoeden, aangeboden worden met een grotere opslagcapaciteit. Naar verluidt zal de opslagcapaciteit van de Colossus Plus oplopen tot 1 TB. Bovendien is er een intern RAID 0-ontwerp aanwezig in de Colossus Plus en is deze SSD in staat om 20.000 Input/Output Operations per seconde te leveren voor 4 KB random writes. Zowel de Vertex Plus als de Colossus Plus beschikken over een SATA 3.0 Gbps interface.

Over adviesprijzen is op het moment van schrijven nog niets bekend. Hetzelfde geldt voor meer gedetailleerde specificaties van de SSD’s.