Abonneer je gratis op Techzine!

Telecomprovider T-Mobile heeft het jaar 2010 met winstgroei afgesloten. T-Mobile mocht een groot aantal nieuwe abonnees verwelkomen en zag een voortdurende groei van data op smartphones.

Op 31 december van 2010 telde T-Mobile Nederland 4,5 miljoen abonnees. Dit betekent ten opzichte van 2009 een groei van 10,1 procent. Ook steeg de gemiddelde omzet per gebruiker van 23 euro naar 28 euro. Daarnaast groeide het gebruik van mobiel internet en sms van 26 naar 29 procent. De totale omzet over 2010 bedroeg 1,767 miljard, wat een daling van 2,2 procent betekent. Volgens Algemeen Directeur Bart Weijermans is deze daling te danken aan het gevolg van overheidsregulering.

"Ondanks de blijvende druk op inkomsten, zijn we er weer in geslaagd onze winstgevendheid te verbeteren. Voor het tweede jaar op rij zien wij solide resultaten en een flinke stijging van het operationele resultaat. Dat is vooral het gevolg van verhoogde efficiëntie en kostenbesparingen. Daarnaast zijn we beter in staat nieuwe abonnementsklanten aan te trekken en bestaande klanten langer te behouden." Aldus Weijermans die daarmee doelt op de stijgende lijn in abonnees en gebruikt.

In 2010 heeft mobiel internet een explosieve groei doorgemaakt en dit zal ongetwijfeld doortrekken in aankomende jaren. Van alle smartphonegebruikers in Nederland zit ruim 60 procent bij T-Mobile. Maar liefst 50 procent van al het mobiele verkeer ging in het jaar 2010 via het netwerk van T-Mobile. Om deze explosieve groei in 2010 aan te kunnen investeerde de telecomprovider meer dan 142 miljoen in onder andere capaciteit en het aantal antenne-opstelpunten. T-Mobile zal ook in 2011 blijven investeren in haar netwerk.