Research in Motion oftewel RIM, de maker van de Blackberry Playbook heeft de geruchten bevestigd dat de tablet van het bedrijf inderdaad ook ondersteuning zal gaan bieden voor Android-apps. Behalve ondersteuning voor Android-apps zullen ook apps voor Blackberry-telefoons worden ondersteund.

RIM heeft speciaal voor de tablet zogenaamde app-players ontwikkeld. Deze players zijn een soort virtuel machines waar binnen een Android- of Blackberry-app kan draaien in een sandbox. Voorlopig worden alleen Android-apps tot en met versie 2.3 ondersteund. Android versie 3.0 welke speciaal is gemaakt voor tablets wordt voorlopig nog niet ondersteund. Uiteraard is het ook mogelijk om een native-app te ontwikkelen voor de tablet.

Ontwikkelaars moeten bestaande Blackberry en Android apps wel apart aanleveren bij RIM. De apps moeten namelijk wel een beetje worden aangepast voordat ze werken op de Playbook. Zonder deze aanpassingen werken de apps simpelweg niet. Gezien het gaat om een kleine aanpassing heeft RIM ervoor gekozen ook de Android en Blackberry apps beschikbaar te maken in de applicatiewinkel BlackBerry App World.

Behalve deze twee app-players maakte RIM ook bekend dat het twee game-engine ontwikkelaars heeft weten te strikken die de Playbook gaan ondersteunen. Hierdoor kunnen game-ontwikkelaars straks met de engines van Ideaworks Labs en Unity Technologies ook games ontwikkelen voor de Playbook.

De Playbook zal op 19 april worde geïntroduceerd in de Verenigde Staten en Canada. Wanneer Europa en ook Nederland aan de beurt is blijft nog even afwachten!