Research in Motion, de maker van de BlackBerry toestellen, gaat een toestel zonder fysiek toetsenbord op de markt brengen. Dit toestel zal waarschijnlijk de naam Touch krijgen en zal draaien op het BlackBerry OS 6.1.

Vooralsnog draagt de nieuwe telefoon de codenamen Monaco en Monza. Dit heeft alles te maken met het feit dat er twee versies op de markt zullen komen. De Monaco zal bestemt zijn voor telecomprovider Verizon Wireless en daarmee uitkomen in de Verenigde Staten. De Monza zal daarin tegen de universele GSM versie zijn die wij in Nederland mogen verwelkomen.

De nieuwe smartphone zal volgens Boy Genius Reports behoren tot de Storm familie. De definitieve naam is nog niet bevestigd maar volgens de website zal de volledige naam de BlackBerry Touch worden. Daarnaast omschrijft de site de smartphone als dun, licht en sexy. De Touch zal gaan draaien op OS 6.1 van BlackBerry welke mogelijk gebruik gaat maken van het BlackBerry ID concept. Met BlackBerry ID kan een gebruiker gebruik maken van allerlei cloud diensten.