Abonneer je gratis op Techzine!

Afgelopen week was het weer zover, het was 1 april. Google pakte zoals altijd weer groots uit en bedacht tientallen grappen. Onder deze grappen waren leuke en minder leuke ideeën. Een groep ontwikkelaars uit de Verenigde Staten vond echter één grap wel erg interessant.

Onder de grappen van Google vonden we bijvoorbeeld een video waarin fitness voor Chrome users uit wordt gelegd en zou het bedrijf autocompleters inhuren voor haar zoekmachine. Ook verving Google het menselijk lichaam voor dat van een koe in Google’s Body Browser. Ook plaatste Google een bericht over Gmail Motion. Hiermee zou de gebruiker Gmail kunnen besturen door middel van bewegingen.

Het enige wat een gebruiker hiervoor nodig zou hebben is een webcam. Door middel van algoritme zou Gmail de bewegingen herkennen en omzetten in acties. Voor de ontwikkelaars klonk dit echter wel interessant en zij zagen hier ook wel toekomst in. De groep trok hun laptops, Xbox 360’s met Kinect en een FAAST (Flexible Action and Articulated Toolkit) uit de kast en gingen ijverig aan de slag.

Het resultaat is een werkende Gmail Motion wat Google als grap verzon. De bewegingen worden herkend door een aantal referentiepunten op het lichaam. De software staat misschien dan nog wel in de kinderschoenen, het begin is er en mogelijk zit hier ook nog wel toekomst in. Hieronder vindt je naast de video van Google zelf ook een kort filmpje van de ontwikkelaars die verantwoordelijk zijn voor dit interessant stukje software.

Google’s 1 april grap met Gmail Motion

Ontwikkelaars maken de grap werkelijkheid