Abonneer je gratis op Techzine!

Een man die gister gewond raakte bij een vechtpartij voor een Apple Store wordt vergoed door Apple. Een medewerker van het merk sloeg volgens ooggetuigen namelijk in op de menigte waarbij vier gewonden vielen.

Onder de vier gewonde mensen waren twee jongere mannen en twee vrouwen op middelbare leeftijd. Een van deze jongere mannen zou nu door Apple gecompenseerd zijn. Onduidelijk is echter of de andere drie personen ook een vergoeding hebben ontvangen of buiten de boot vallen. Het voorval vond plaats nadat ongeduldige klanten voor een Apple Store een ruit in sloegen. Vervolgens sloeg een razende Apple-werknemers wild in op de menigte. Naar verluidt deed hij dit met een ijzeren staaf.

De man ontving van Apple omgerekend zo’n 2000 euro aan schadevergoeding. Voor verschillende Apple Stores ontstonden begin deze week enorme rijen met potentiële kopers. Buiten dit voorval verliep de verkoop erg voorspoedig voor Apple en waren alle iPads 2 binnen vier uur uitverkocht.

In China ontstaat er momenteel veel frustratie over mensen die zorgen dat zij vroeg in de rij staan zodat zij een plek vooraan hebben en deze "plek" vervolgens voor veel geld verkopen. Ook slaan veel Chinezen een slaatje uit het direct na aankoop doorverkopen van hun product aan mensen die achterin de rij staan.