Abonneer je gratis op Techzine!

EA games lijkt te gaan stoppen met Steam en alle EA spellen die op Steam staan zullen mogelijk worden verwijderd. Zo zijn Crysis 2, Alice Madness Returns en enkele andere spellen al niet meer beschikbaar via de downloadservice van Steam. Uiteraard biedt EA wel een alternatief en dat is de vorige week gelanceerde downloaddienst van EA zelf, genaamd Origin.

De reden waarom EA de games niet meer aanbiedt via Steam is omdat het bedrijf nu zijn eigen downloaddienst heeft, namelijk Origin. Origin werd vorige week tijdens de E3 aangekondigd. John Riccitiello, directeur van EA, liet weten dat de nieuwe downloaddienst een essentieel onderdeel is van de strategie van EA, zodat ze zich meer kunnen richten op games die online worden gespeeld en verspreid.

Dit lijkt ook meteen de reden dat sommige spellen niet meer beschikbaar zijn op Steam. EA kiest er duidelijk voor om flink in te zetten op Origin en is begonnen om enkele toptitels te verwijderen op Steam. Wel zijn de spellen nog beschikbaar op minder bekende downloaddiensten zoals Amazon en Gamersgate. Of de EA spellen ook op die downloaddiensten zullen verdwijnen is nog onduidelijk, het lijkt erop dat uiteindelijk alle games zullen verdwijnen op Steam.

Op dit moment zijn echter nog niet alle spellen van EA van Steam verwijderd, spellen zoals Bulletstorm Shift 2 en Dragon Age 2 kunnen nog wel gedownload worden. De meeste spellen die in de toekomst uitkomen, zoals MMOG Star Wars The Old Republic, zullen enkel via Origin te downloaden zijn.

Origin lijkt op dit moment op weinig positieve feedback van gamers te kunnen rekenen, het is namelijk een stukje duurder dan Steam, zo moet er voor Crysis 2 en Dragon Age 2 60 dollar worden betaald, terwijl deze in Steam voor 50 dollar konden worden aangeschaft.