Abonneer je gratis op Techzine!

De GGiN, Gereformeerde Gemeenten in Nederland, gaan gebruik maken van het internet. Dit is besloten op de jaarlijkse synode van de orthoxe christenen in Barneveld. Er worden websites opgezet voor eigen kerkelijke organisaties.

De GGiN, die bekend staat als zeer orthodox, heeft momenteel 24.000 leden. Binnen deze gemeenschap is gebruik van moderne apparatuur, zoals radio, televisie en internet, lange tijd een taboe geweest. Er is besloten dat het internet dusdanig is ingeburgerd, dat ook kerkelijk gebruik niet meer te vermijden is.

Er is verschillend gereageerd door de leden van de GGiN, zo waren er die vonden dat het internet een fenomeen is ‘waar we zo ver mogelijk bij vandaan moeten blijven’. Toch haalde het besluit een meerderheid.

Echter, dit besluit is geen teken dat het internet ongelimiteerd gebruikt mag worden. "De grondhouding ten opzichte van internet blijft onveranderd: fout gebruik en misbruik wijzen we af. We erkennen echter wel dat er ook goed en nuttig gebruik van internet mogelijk is," aldus een verklaring van de commissie die het gebruik van internet onderzocht.