1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Downloadservice Steam heeft een nieuwe versie van haar downloaddienst beschikbaar gemaakt. De komende tijd zullen steeds meer downloads beschikbaar komen via de nieuwe dienst. Op termijn zal het oude systeem worden vervangen. Voorlopig draaien beide diensten nog even naast elkaar. Sinds gisteren kunnen al diverse producten via de nieuwe dienst worden gedownload.

Het nieuwe systeem is een grote verbetering ten opzichte van het oude systeem, zowel de server als de clientsoftware van Steam heeft een flinke update gekregen. Zo beschikt de nieuwe dienst over flink wat meer bandbreedte zodat er sneller kan worden gedownload en zal de dienst in meer landen beschikbaar komen dan voorheen. Daarnaast zal de nieuwe dienst ook in staat zijn om incremental updates uit te rollen van games. Hierdoor hoeven de gewijzigde bestanden van een game niet allemaal gedownload te worden bij een update, slechts de wijzigingen hoeven te worden gedownload. Hierdoor zal er bij game updates minder data hoeven te worden gedownload, zal het updaten sneller verlopen en blijft er meer bandbreedte over voor andere gebruikers.

Voor mensen die willen weten hoe het allemaal in elkaar zit is er op de site van Steam een HD trailer geplaatst die je kan downloaden via het nieuwe systeem.