2min

Microsoft is eindelijk klaar met de grote update van Windows Phone genaamd Mango. Er wordt al maanden gepraat over deze grote update en de natuurlijk ook over de introductie van Windows Phone bij Nokia. Microsoft weet vandaag te melden dat Windows Phone Mango dan eindelijk klaar is en is uitgeleverd aan de toestelfabrikanten. Fujitsu Toshiba is meteen de eerste die een Windows Phone Mango telefoon officieel aankondigt.

Dit najaar zal Windows Phone zijn eerste verjaardag vieren, rond dat tijdstip worden ook veel nieuwe Windows Phone toestellen verwacht. Het afgelopen jaar maakte Windows Phone een redelijk goede indruk en het besturingssysteem groeide gestaag.

Nu echter de eerste grote update voor het besturingssysteem onderweg is, gaan nog meer fabrikanten Windows Phone toestellen op de markt brengen, Nokia’s nieuwe strategie draait zelfs in zijn geheel om Windows Phone. Verwacht wordt dat zowel Samsung en HTC flink wat Windows Phone toestellen op de markt gaan brengen.

Microsoft en Nokia hebben de laatste maanden via slimme marketing Windows Phone Mango steeds opnieuw in de media weten te brengen, hierdoor hebben ze veel mensen ook nieuwsgierig weten te maken. Dit alles in combinatie met de lancering van Windows Phone in een groot aantal nieuwe landen zal voor Microsoft het moment van de waarheid worden. Of het besturingssysteem gaat echt doorbreken en een groot succes worden of Mango wordt onvoldoende bevonden en Microsoft kan een hele dure flop bijschrijven. Mocht Mango niet het succes brengen waar Microsoft op hoopt, dan zal het lastig gaan worden om het tij in de toekomst nog te keren.

In elk geval ziet de toekomst van Windows Phone er op dit moment nog rooskleurig uit. Veel fabrikanten gaan mee doen, van Nokia wordt stiekem toch wel veel verwacht, dit bedrijf moet echt zijn positie terugwinnen op een markt die is afgepakt door fabrikanten als Samsung, HTC en Apple. Fujitsu Toshiba is echter degene die de eer heeft het eerste Windows Phone Mango toestel aan te kondigen, het slechte nieuws is alleen dat dit toestel waarschijnlijk alleen in Japan op de markt komt.