Abonneer je gratis op Techzine!

HTC heeft zoals beloofd een programma vrijgegeven waarmee bij nieuwe smartphones met Android de bootloader ontgrendeld kan worden. Dankzij deze mogelijkheid wordt het voor de gebruiker makkelijker om een eigen besturingssysteem te installeren.

Het is met HTC-toestellen dus niet langer nodig om de apparaten volledig te hacken een eigen OS te installeren. Op het moment werkt de software echter enkel met de HTC Sensation, hoewel er weldra meer apparaten ondersteund zullen worden. De Evo 3D zal bijvoorbeeld binnenkort ondersteund worden terwijl andere apparaten zullen volgen.

Door op de ontwikkelaarswebsite van HTC het proces te starten, krijgen gebruikers na communicatie met de servers een unlocksleutel waarmee de bootloader ontgrendeld kan worden.

HTC is niet van plan om in de toekomst ook telefoons met een ontgrendelde bootloader te gaan leveren, het ontgrendelen zal door de gebruikers zelf moeten gebeuren. De reden dat HTC voor deze methode kiest is omdat men bij het opvragen van een unlocksleutel eerst akkoord moet gaan met bepaalde voorwaarde, waarin onder meer is bepaald dat een deel van de garantie komt te vervallen.