Abonneer je gratis op Techzine!

Er is een nieuw opmerkelijk gerucht opgedoken, namelijk dat Samsung voornemens zou zijn om te gaan stoppen met het maken van Windows Phone-toestellen in 2012. Het bedrijf zou nog met een paar Windows Phone-toestellen komen om zich daarna terug te trekken uit Windows Phone. Dat beweerd althans SamFirmware, een groep die Samsung ROM’s uit brengt voor verschillende toestellen.

De groep SamFirmware stelt dat Samsung de stekker gaat trekken uit hun deelname aan Windows Phone. Om precies te zijn verwacht de groep dat Samsung nog één nieuw Windows Phone toestel op de markt zal brengen en er dan mee stopt. Dit laat de groep op Twitter weten.

Op dit moment is Samsung actief met drie mobiele besturingssystemen, Android, Windows Phone en Bada. Bada is Samsung’s eigen ontwikkelde mobiele besturingssysteem waarvan recent een nieuwe versie is uitgekomen en drie nieuwe smartphones. Mogelijk wil Samsung meer inzetten op het eigen mobiele besturingssysteem in combinatie met Android.

Een andere mogelijke reden zou de hechtte relatie kunnen zijn tussen Microsoft en Nokia, wellicht is er sprake van concurrentievoordeel voor Nokia waardoor Samsung niet langer wil inzetten op dit platform. Al is hier tot op heden nog geen concreet bewijs voor. Dezelfde situatie zou zich echter ook kunnen voor doen met Google en Motorola, ook al heeft Google beloofd dat Motorola niet zal worden voorgetrokken ten opzichte van de andere partners. Al met al blijft het afwachten tot Samsung iets hierover bevestigt of ontkent.