1 min

Er is wereldwijd weer veel interesse in de developer preview van Microsoft’s besturingssysteem Windows 8. Zo laat Microsoft weten dat de Windows 8 Developer Preview al ruim 500.000 keer is gedownload binnen 24 uur.

Daarnaast ontving Microsoft veel lofzang van de ontwikkelaars die aanwezig waren op de BUILD-conferentie van het bedrijf. Het gaat hierbij over veel positieve opmerkingen op zowel de conferentie als op Windows 8 zelf. Voor alle geïnteresseerde wereldwijd gaf Microsoft drie versies uit waarmee iedereen thuis aan de slag kan gaan. De link naar deze downloadbare .ISO-bestanden vind je onderaan dit bericht.

Het aantal downloads wat Microsoft haalde in de eerste dag is een nette prestatie. Ter vergelijking haalde Apple binnen 24 uur de grens van 1 miljoen downloads toen OS X Lion werd gelanceerd. Ook hierbij ging het om een besturingssysteem welke enkel te downloaden was. Echter ging het bij Apple om een besturingssysteem dat volledig af was. Bij Microsoft bevindt Windows 8 zich slechts nog in een schrille Alpha-stage. Wanneer dit besturingssysteem zich ook in de uiteindelijke vorm bevindt zal deze ongetwijfeld een breder publiek aanspreken.

Wanneer je zelf aan de slag wilt gaan met Microsofts nieuwe Windows 8 kan je deze hier downloaden.