2min

De verwarring over wanneer Windows 8 nu precies klaar is wordt met de dag groter. Vorige week schreven we nog over een Nokia tablet met Windows 8 die in juni 2012 zou verschijnen, nu heeft Micrososft-expert Michael Cherry laten weten dat hij niet verwacht dat Windows 8 voor 2013 beschikbaar zal zijn.

Cherry is de voormalige programmamanager van Windows bij Microsoft, hij werkte 10 jaar bij Microsoft en stopte in 2000 om te gaan werken bij Directions. Hij kent het bedrijf dus goed en heeft ook een goede kijk op hoelang het duurt om een besturingssysteem te ontwikkelen en af te maken. Hoewel dat inmiddels al 11 jaar geleden is denkt hij dat Windows 8 nog een lange weg te gaan heeft.

Cherry is van mening dat Microsoft goed bezig is met Window 8 en ook op marketing gebied weet het bedrijf goed te scoren. Door elke keer weer een tipje van de sluier op te lichten op de Microsoft blog en door OEM-partners productaankondigingen te laten doen blijft het nieuws omtrent Window 8 in leven.

Cherry is echter van mening dat de eerste Build van Microsoft een goede stap was maar dat er nog ontzettend veel werk verzet moet worden en hij denkt dat dit nog zeker een jaar in beslag zal nemen. Cherry denkt dan ook dat de RTM-versie over een jaar klaar zal zijn en dan is er nog zo’n 30 dagen nodig voordat Windows 8 echt in de winkels ligt en beschikbaar komt. Wat dus neer komt op een lancering begin 2013.

Uiteindelijk zijn er maar een paar mensen die met zekerheid kunnen zeggen wanneer Windows 8 precies beschikbaar zal zijn. De belangrijkste daarvan is Steven Sinofsky, hij staat aan het hoofd van de Windows-divisie bij Microsoft. Het is zijn verantwoordelijkheid dat de Windows 8 versie die uiteindelijk de deur uit gaat van goede kwaliteit is en ook echt klaar is.