Abonneer je gratis op Techzine!

Dat jarenlang cocaïne snuiven en overmatig drankgebruik veel met je hersenen doet blijkt maar weer eens. Charlie Sheen, de man die meerdere keren per jaar een witte kerst heeft, heeft namelijk zijn eigen telefoonnummer getwitterd.

De bedoeling was om een tweet te sturen richting Justin Bieber. Charlie Sheen wil namelijk zeer graag met de jonge zanger in aanraking komen en twitterde daarom "310-954-7277 Bel me. C." Deze boodschap was alleen voor Bieber bedoeld maar Sheen verstuurde deze tweet per ongeluk naar al zijn vijf miljoen volgers en niet alleen naar Justin Bieber. Als gevolg daarvan stond de telefoon van Sheen al snel roodgloeiend.

Een fout als deze is in het verleden al door meerdere mensen gemaakt. Het privéberichten systeem van Twitter is namelijk zo ontworpen dat de fout snel gemaakt wordt. Om een privebericht te sturen dien je de letter ‘D’ als eerste te typen gevolgd door een spatie, de naam van de persoon die je een privé bericht wil sturen en het bericht (Direct Message). Als je echter per ongeluk de letter ‘D’ weglaat dan wordt het bericht naar al je volgers gestuurd en niet alleen naar een individueel persoon.

Volgens een bron aan de New York Post bleef zijn telefoon rinkelen en kon deze het aantal sms’jes en oproepen niet aan. Volgens eigen zeggen kreeg de acteur binnen enkele minuten ruim 1800 sms’jes en ontelbare telefoontjes. Gelukkig zag de spraakmakende Sheen er wel de lol van in en zou hij een paar keer een oproep hebben beantwoord als pizzarestaurant. Echter gaf niet lang na het twitterbericht de telefoon van Sheen toch de geest. Of het Charlie Sheen alsnog gelukt is om met Bieber in contact te komen is onduidelijk.