De mobiele betalingsdienst van PayPal heeft over de periode van 2011 boven verwachtingen gepresteerd. Er werden namelijk aanzienlijk meer betalingen verricht door de mobiele dienst dan PayPal op voorhand verwachtte.

Dit blijkt uit de financiële cijfers die het bedrijf afgelopen woensdag presenteerde. Hieruit blijkt dat PayPal in 2011 voor vijf miljard dollar aan mobiele betalingen heeft verricht. In totaal werd er ruim negen miljard dollar aan betalingen gedaan aan mobiele handel en betalingen. Dit getal ligt een stuk hoger dan eBay had verwacht en knijpt dus in zijn handjes. Ook omdat het klantenbestand van PayPal dit jaar opnieuw groeide. In 2011 groeide dit namelijk met dertien procent tot een getal van 106 miljoen klanten.

Wanneer we naar de groei kijken die de dienst afgelopen jaar heeft doorgemaakt valt het te verwachten dat PayPal binnen niet al te lange tijd meer omzet zal draaien dan eBay. De omzet van PayPal groeit namelijk bijna twee keer zo snel dan die van eBay. Waar de omzet van eBay met zestien procent groeide, ligt dit getal bij PayPal een stuk hoger op 28 procent. Daarnaast werd er voor het eerst buiten de Verenigde Staten meer omzet gedraaid. Het volledige financiële overzicht van PayPal vind je hier.