Waar Apple bezig zou zijn om haar spraakgestuurde Siri-assistent te integreren in Apple TV en andere iOS-apparaten, waaronder de aankomende iPad 3, zou Google mogelijk bezig zijn met een eigen spraaktechnologie.

Google Assistant, zoals de software mogelijk gaat heten, wordt door Google zelf ontwikkelt en hiermee behoudt het bedrijf de controle over alle mogelijk functies en onderdelen. Google Assistent zou Siri in vele opzichten moeten gaan overtreffen, iets wat alleen de toekomst kan uitwijzen.

Het project wordt overzien door het Android-team en heeft drie onderdelen zo zegt de bron:

  • Alle kennis van de wereld begrijpbaar verwerken voor een computer.
  • Een persoonlijke laag creëren, Google +1 en Google+ zijn manieren om precies te achterhalen hoe mensen online interactie hebben.
  • Google Assistant moet niet draaien om het geven van zoekresultaten, maar moet dienen als hulpmiddel bij praktische zaken.

Google zou van plan zijn om de service ook beschikbaar te stellen aan ontwikkelaars, zodat deze de Assistent kunnen gebruiken in hun eigen applicaties. Details zijn nog schaars, maar hier zou in het vierde kwartaal van 2012 verandering in moeten komen, het moment voor Google om de plannen met Assistant bekend te maken.