1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Nokia zou in eerste instantie een hele andere vormgeving in gedachten hebben gehad voor de Windows Phone-software, dan welke zij nu hanteert. Dit blijkt uit afbeeldingen die vandaag uitgebracht werden, deze tonen het oorspronkelijke design van Nokia’s eerste Windows Phone-toestel.

Toen Nokia in het Windows Phone-avontuur stapte, liet het bedrijf in het contract opnemen dat het de exclusieve rechten zou hebben op het design van de Windows Phone-software voor de Nokia-toestellen. Deze rechten hielden in dat Nokia een eigenzinnige skin zou mogen ontwerpen, dit kon iets zijn waarmee Nokia zich kon onderscheiden van de concurrentie. Wanneer de eerste modellen met daarop Windows Phone echter op de markt verschenen, bleek dat Nokia hier vrijwel geen gebruik van heeft gemaakt. Nokia voegde enkel wat applicaties toe en liet het ontwerp ongewijzigd.

Desondanks zijn er vandaag afbeeldingen uitgebracht die tonen dat Nokia wel degelijk andere plannen overwoog voor het besturingssysteem. In de getoonde afbeeldingen is er nog maar nauwelijks iets over van de kenmerkende Windows Phone-UI. Volgens Stephan Elop, CEO van Nokia, is Windows Phone erg goed zoals het is en heeft de fabrikant daarom gekozen voor minimale aanpassingen. Daarnaast zou de consument afgeschrikt worden door een aparte schil over het besturingssysteem, wanneer zij op zoek zijn naar een Nokia met Windows Phone.