Abonneer je gratis op Techzine!

De smartphonemarkt in de Verenigde Staten is mooi verdeeld. Google heeft het namelijk voor het eerst voor elkaar gekregen om 50 procent van de markt te bezitten. Dit blijkt uit statenstieken van comScore.

De mijlpaal voor Google zat er al langer aan te komen. In November was Android nog goed voor 46,9 procent van de markt. In januari lag dit getal al op 48,6 procent. In februari 2012 is dit getal nogmaals gestegen naar 50,1 procent. Google doet met deze cijfers goede zaken. Wanneer er gekeken wordt naar het aandeel van februari 2011 is Google 17 procent gestegen volgens de cijfers van comScore.

Het nog altijd ongekend populaire iOS eindigt volgens de cijfers tweede met een martkaandeel van 30,2 procent van de Amerikaanse markt. Ook Apple kende een groei. In november 2011 bleef het aandeel nog hangen op 28,7 procent.

De resterende besturingssystemen moeten door de groei inleveren op hun aandeel. BlackBerry slonk van 16,6 naar 13,4 procent. Microsfot leverde twee procent in en is nu goed voor 3,9 procent marktaandeel. Symbian kent slechts 1,5 procent aandeel. Microsoft hoopt echter meer aandeel te vergaren nu Nokia op het punt staat de Lumia 900 te lanceren.