VLC Media Player behaalt miljard downloads

Abonneer je gratis op Techzine!

Mediaspeler VLC is maar liefst één miljard keer gedownload. Dit claimen de makers, VideoLan, in een verklaring op de eigen website. Hiermee behalen de makers een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van het bedrijf.

Met één miljard downloads behaalt VideoLan een indrukwekkend aantal downloads. De mediaspeler heeft zijn populariteit mede te danken aan de simpele opzet, die onderhuids toch ijzersterk is. Op het eerste oog heeft de gebruiker te maken met een vrij simpel opgezet programma. Een groot voordeel van de software is dat de speler direct beschikt over een zeer groot aantal codes voor het afspelen van content. Een concurrerende speler zoals bijvoorbeeld Windows Media Player, welke standaard aan Windows is toegevoegd, heeft dit bijvoorbeeld niet.

Door het ontbreken van deze codes moeten gebruikers van deze speler eerst op zoek gaan naar de juiste codecs. Dit euvel kom je maar nauwelijks tegen bij VLC Media Player. Deze kan namelijk overweg met bijna alle soorten bestanden. Echter beschikt de speler daarnaast ook over een aantal geavanceerde functies wat VLC tot een zeer volwassen stuk software maakt, welke nu dus één miljard maal gedownload werd.