Microsoft heeft bevestigd dat mensen die vanaf morgen (2 juni) een Windows 7-systeem aanschaffen, voor een zacht prijsje kunnen upgraden naar Windows 8, indien gewenst. In een persbericht kondigde de softwaregigant de lancering van de Windows 8 Release Preview aan, maar ook het upgradeprogramma voor Windows 7-kopers.

Voor een prijs van 14,99 dollar kunnen mensen die vanaf 2 juni een Windows 7-systeem kopen, upgraden naar Windows 8. De actie is geldig tot 31 januari 2013 en wordt in 131 landen gelanceerd. Mensen die een systeem kopen in een Microsoft Store zullen overigens van extra voordelen kunnen genieten. Zij krijgen naast de Windows 8-upgrade tevens een uitnodiging voor een workshop over windows 8 en 20 dollar die gespendeerd kan worden in de Microsoft Store. Helaas voor ons zijn er vooralsnog enkel Microsoft Stores in de Verenigde Staten te vinden.

Microsoft heeft ook aangekondigd dat het plannen heeft voor mensen die momenteel een Windows 7-systeem hebben en willen upgraden naar Windows 8. Deze plannen zullen in de komende maanden onthuld worden.