1 min

Tags in dit artikel

, ,

De Sony Xperia Sola is vanaf vandaag in de Nederlandse winkels te vinden. Begin maart konden we al berichten over de smartphone. De beoogde lancering in het tweede kwartaal blijkt voor de Sola vandaag te zijn.

Met de Xperia Sola voegt Sony een nieuwe smartphone toe aan haar toch al ruime Xperia-lijn. Binnen deze lijn van toestellen is er voor ieder wat te vinden. Sony heeft de lijn namelijk voorzien van zowel budgetmodellen als van smartphones uit het hogere segment. De Xperia Sola bevindt zich echter tussen deze twee uiterste in. Met een prijs van 318 euro kan de Sola benoemt worden als een redelijk betaalbaar model.

Op de nieuwe smartphone van Sony vinden we onder andere de "floating touch" technologie. Hiermee word de gebruiker in staat gesteld om de telefoon te besturen zonder dat deze daarvoor het scherm aan hoeft te raken. Het toestel kan namelijk worden bestuurd door middel van gebaren. Naast de vooruitstrevende technologie vinden we ook een NFC-chip aan boord van de Sola. Wanneer we naar de processorkeuze van Sony kijken zien we daar een 1GHz dualcore prijken. Wanneer er over wordt gegaan tot aankoop van de Sola zal men Android versie 2.3 op de telefoon vinden. Een update naar Android 4.0 staat echter gepland voor de zomer.