Abonneer je gratis op Techzine!

In tegenstelling tot fabrikant HTC gaat Nokia zich wel richten op het aanbod van goedkopere modellen. Dit heeft de CEO van Nokia, Stephan Elop laten weten aan investeerders. Nokia is op aandringen van Microsoft, ontwikkelaar van het Windows Phone-besturingssysteem overstag gegaan wat betreft de ontwikkeling van goedkopere modellen.

Om deze goedkopere modellen te kunnen fabriceren en aanbieden gaat Nokia opnieuw een samenwerking aan met Microsoft. Door middel van een ruim aanbod in goedkopere modellen hopen de bedrijven agressiever te kunnen concurreren met Google’s mobiele besturingssysteem Android. Dat besturingssysteem biedt momenteel veel goedkopere toestellen dan dat Windowsphone doet. Nokia zal zich in de toekomst tevens blijven richten op haar toplijn met modellen binnen de Lumia-reeks. Echter zal een overgroot deel van het resterende aanbod een lager prijskaartje gaan dragen.

Volgens Elop zal het aanbod van goedkopere modellen een belangrijke rol spelen in de strijd met Android. Het wordt verwacht dat Nokia binnen afzienbare tijd meer informatie zal onthullen over haar toekomstperspectief omtrent de mobiele markt.