Apple lanceert eigen podcast applicatie

Abonneer je gratis op Techzine!

Apple veroorzaakte de nodige speculatie, toen zij verschillende secties verwijderde uit haar iTunes-applicatie in de eerste bètaversie van iOS 6. Aan deze speculatie mag vandaag een einde komen, omdat Apple haar eigen Podcast-applicatie heeft gelanceerd.

Toen secties als iTunes U, Audiobooks en podcast als sneeuw voor de zon verdwenen waren in iOS 6, kon Apple rekenen op een aardige stroom aan speculatie. Er werd door vele voor iedere sectie een stand-alone applicatie verwacht. Echter blijkt dit niet het geval. Apple heeft namelijk een Podcast-applicatie gelanceerd, waarin de verdwenen secties terug keren.

De applicatie komt beschikbaar voor apparaten welke draaien op iOS versie 5.1 of later. Wanneer de applicatie geopend wordt, kan de gebruiker een vrij herkenbare interface waarnemen zoals we die wel vaker terug zien komen in applicaties van de fabrikant. Wanneer deze echter niet bevalt, kan de gebruiker door middel van een dubbel-klik op het scherm overschakelen naar een lijst van alle gedownloade podcasts en mediabestanden.