‘iPhone 5 mogelijk al in september in de winkel’

Abonneer je gratis op Techzine!

Als we de Britse Guardian mogen geloven dan hoeven we niet tot oktober te wachten op de nieuwe iPhone maar zal deze al in september worden gelanceerd. De iPhone die waarschijnlijk de naam iPhone 5 gaat dragen werd eerder verwacht in oktober maar volgens The Guardian maken alle telecomoperators zich op voor een lancering in september.

Net als elk jaar worden de geruchten rond een nieuwe iPhone alsmaar groter naarmate de lanceringsdatum dichterbij komt. Als we alle geruchten van het moment op een rij zetten dan wordt de nieuwe iPhone 5 een groter toestel dan zijn voorgangers. Verwacht wordt dat de nieuwe iPhone minimaal 4 inch zal zijn, 4,3 inch is ook menigmaal gevallen. Verder zal de poort onderop de iPhone een stuk kleiner worden, deze zal van 30 pins naar 19 pins gaan. Verwacht wordt dat Apple wel optioneel met een connector komt om de 19 pins weer om te vormen naar 30 pins zodat alle accessoires gebruikt kunnen blijven worden.

Ook zou het scherm van de nieuwe iPhone gebruik maken van een nieuwe technologie waardoor deze uit minder lagen bestaat en dus dunner is. Hierdoor zou het toestel zelf ook een stuk dunner kunnen worden. Verder beschikt het toestel naar verluidt over een nano-simkaartslot. Dit betekent dat je een nog kleinere simkaart nodig hebt dan de microSim.

Tot slot zal de nieuwe iPhone worden uitgerust met 4G-connectiviteit. Hierdoor kan het toestel gebruik maken van zeer snelle mobiele netwerken. In Nederland is er nog geen 4G-netwerk beschikbaar maar toevallig heeft KPN vandaag bekendgemaakt dit jaar nog te starten met de uitrol van een 4G-netwerk. De vraag is alleen of het 4G-netwerk van KPN ook werkt met de nieuwe iPhone. In diverse Europese landen en in Australië zijn al 4G-netwerken te vinden maar deze zijn vaak anders dan de 4G-netwerken in de VS, waar de producten op gebaseerd zijn.