Abonneer je gratis op Techzine!

Er is een nieuwe update verschenen voor Chrome OS, het besturingssysteem voor computers van Google. Volgens Google bevat deze update een paar belangrijke veranderingen die gericht zijn op het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid.

Gebruikers van Chrome OS die de update hebben geïnstalleerd, zullen als eerste zien dat de manier waarop de applicaties worden weergegeven een opknapbeurt heeft gekregen, de oude stijl die een tijd geleden is geïntroduceerd in de Aura Update is aan de kant geschoven voor deze nieuwe compactere stijl. Deze zou sneller en makkelijker moeten werken omdat die wat compacter is en omdat je nu ook makkelijker een app kan starten als je aan het surfen bent.

Bovenaan het nieuwe applicatie scherm vindt je een omnibar zoek veld, hierin kun je op internet zoeken zonder je browser te hoeven openen. Zoekopdrachten zijn niet gelimiteerd aan websites, hij vind ook applicaties die geïnstalleerd zijn op je Chromebook.

Ook bevat de nieuwe versie van Chrome OS nu de mogelijkheid om bestanden direct op te slaan in Google Drive, Google’s cloud opslagdienst die in juli van dit jaar uitgebracht werd. Verder bevat de nieuwe Chrome OS wat kleinere aanpassingen zoals een herziene Cloud Print Dialoog, audio ondersteuning voor USB-apparaten en HDMI, en natuurlijk de gebruikelijke bugfixes.