Dell belooft tal van Windows 8-apparaten

Abonneer je gratis op Techzine!

Uit de financiële cijfers van Dell voor het afgelopen kwartaal blijkt dat de PC-verkopen flink achter blijven. Met Windows 8 in het verschiet zal de PC-markt flink opgeschrikt worden en de vraag is of Dell hier goed op inspeelt. Brian Gladden, financieel directeur en senior vice president bij Dell, heeft laten weten dat er een uitgebreide selectie van Dell-producten onderweg is, die gebruik maakt van Windows 8, het nieuwe besturingssysteem van Microsoft.

Gladden zegt verder: "Je zult nieuwe Windows 8-ultrabooks, all-in-one tablets en samengevoegde apparaten zien in het vierde kwartaal en begin volgend jaar." Wat Gladden precies bedoelt met "samengevoegde apparaten" is onduidelijk, maar waarschijnlijk bedoelt hij een combinatie van een tablet en een laptop.

Gladden gaf ook zijn mening over het feit dat Microsoft nu ook de hardware markt betreedt, met de Surface-tablet. Hij is vooralsnog niet bezorgd en deelt daarmee de meningen van Lenovo en HP. Gladden denkt dat Dell zich genoeg van Microsoft kan onderscheiden met de producten die het levert. Acer blijft als enige grote OEM (Original Equipment Manufacturer) over die wel kritiek heeft op de stap van Microsoft.