Abonneer je gratis op Techzine!

Voor veel Europeanen komt aan het lange wachten op de Nexus 7 tablet van Google een eind. De tablet van Google is nu namelijk ook verkrijgbaar in Frankrijk, Duitsland en Spanje. De prijzen komen overeen met de prijzen in de Verenigde Staten. 199 euro voor het 8GB model en 249 euro voor het 16GB model. De grote vraag blijft natuurlijk wanneer Nederland aan de beurt is.

Het is de eerste keer sinds de lancering van het product in juli in de Verenigde Staten, Canada, Australië en het Verenigd Koninkrijk dat de beschikbaarheid over meer landen wordt uitgebreid. Voor de inwoners van Frankrijk, Duitsland en Spanje is het vooralsnog alleen mogelijk de tablet te bestellen via de Google Play website. Wanneer de tablet ook daadwerkelijk in de winkel om de hoek ligt is nog onduidelijk.

Veel belangrijker nog is natuurlijk wanneer de Nexus 7 eindelijk in Nederland beschikbaar komt. In Nederland hebben veel mensen de tablet inmiddels geïmporteerd vanuit Engeland of aangeschaft via webwinkels die de tablets importeren. Volgens bronnen van Techzine zou de tablet vanaf 10 september ook in Nederland te koop zijn.